Grond: nieuwste fictiereeks van VIER over begrafeniswereld

Grond is de nieuwste fictiereeks van VIER. Momenteel werken productiehuis Lunanime en de Vlaamse zender aan de ontwikkeling van deze serie. Grond gaat over twee broers uit Vilvoorde die met een geniaal idee de begrafeniswereld op hun kop zetten.

De nieuwe 8-delige serie wordt ontwikkeld naar een idee van Zouzou Ben Chikha, en wordt geschreven door Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Zouzou Ben Chikha. Wannes Cappelle en Dries Heyneman waren ook al co-scenarist bij de populaire tv-serie ‘Bevergem’. ZouZou Ben Chikha was in deze serie te zien als garage-eigenaar Amar.

Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, is de hoofdproducent en heeft de ambitie om de VIER-serie als een internationale co-productie te financieren én te produceren. Zowel Nederland, Duitsland en Noorwegen hebben hun belangstelling reeds geuit.

‘Grond’ krijgt nu scenariosteun van het Mediafonds. De opnames zijn gepland in 2019, na het afronden van de financiering met verschillende partners zal de serie ten vroegste in 2020 op VIER te zien zijn.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 februari 2018 /