Grond: nieuwste fictiereeks van VIER over begrafeniswereld

Grond is de nieuwste fictiereeks van VIER. Momenteel werken productiehuis Lunanime en de Vlaamse zender aan de ontwikkeling van deze serie. Grond gaat over twee broers uit Vilvoorde die met een geniaal idee de begrafeniswereld op hun kop zetten.

De nieuwe 8-delige serie wordt ontwikkeld naar een idee van Zouzou Ben Chikha, en wordt geschreven door Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Zouzou Ben Chikha. Wannes Cappelle en Dries Heyneman waren ook al co-scenarist bij de populaire tv-serie ‘Bevergem’. ZouZou Ben Chikha was in deze serie te zien als garage-eigenaar Amar.

Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, is de hoofdproducent en heeft de ambitie om de VIER-serie als een internationale co-productie te financieren én te produceren. Zowel Nederland, Duitsland en Noorwegen hebben hun belangstelling reeds geuit.

‘Grond’ krijgt nu scenariosteun van het Mediafonds. De opnames zijn gepland in 2019, na het afronden van de financiering met verschillende partners zal de serie ten vroegste in 2020 op VIER te zien zijn.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

21 februari 2018 /