Melody Klaver en Nabil Mallat in RAFAËL van Ben Sombogaart

Melody Klaver speelt samen met Nabil Mallat in RAFAËL van Ben Sombogaart. Nabil Mallat vertolkte in zijn thuisland België onder andere de hoofdrol in Image, het speelfilmdebuut van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, bekend van hun spraakmakende film Black. Op dit moment is hij in Patser te zien.

RAFAËL is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op waargebeurde feiten vertelt RAFAËL het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal, van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw. Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige, hartverscheurende roman van schrijfster Christine Otten.

Hoofdrolspeelster Melody Klaver is bekend bij het grote publiek door haar rollen in onder andere de films Oorlogswinter, Schemer en Diep,  waar zij een Gouden Kalf-nominatie voor ontving. De regie van RAFAËL is in handen van Ben Sombogaart, eerder verantwoordelijk voor onder andere het voor een Oscar genomineerde De Tweeling en de films Bride Flight, Knielen op een bed violen en De Storm. Het scenario is geschreven door Tijs van Marle in samenwerking met Massimo Gaudioso. RAFAËL draait vanaf 11 oktober in de bioscopen.

RAFAËL is een productie van Rinkel Film in coproductie met Menuet (België), Jaako Dobra (Kroatië) en de Evangelische Omroep, met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het CoBo-fonds, Oneplanetcrowd, het MEDIA-programma van Creative Europe, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), de Belgische Tax Shelter, de Kroatische cash rebate, Intramovies en Bread for the World Germany.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

19 februari 2018 /