Baba Yega: The Movie 28 maart in bioscoop

Baba Yega: The Movie wordt 28 maart in de bioscoop verwacht. Als ik de trailer zo zien, dan wordt dit volgens mij een heel verrassende kaskraker. Alles wat Baba Yega aanraakt, wordt een succes. In 2016 zag deze act het licht met hun deelname aan Belgium’s Got Talent. Ze wonnen en deden een jaar later mee in Duitsland aan Das Supertalent, waar ze uiteindelijk ook de finale haalden. Ken je ze nog niet? Opmerkelijk als je hun social media statistieken ziet. Ze hebben meerdere Youtube hits van meer dan 1 miljoen views met een uitschieter van 5,5 miljoen views, 150.000 volgers op Facebook volgers en 31.000 op Instagram. En vanaf 28 maart is er dus de film.

Vijf ruimtewezens (Baba Yega) komen met hun ruimteschip in de problemen en één van hen stort neer op Aarde. Tijdens de zoektocht naar deze verloren Baba, raken de vier andere Baba’s betrokken in een strijd tegen de kwaadaardige Cordelia Zen. Samen met haar helper Grieg ontvoert Cordelia ‘jeugdig gespuis’, alle kinderen die ook maar een beetje ondeugend zijn. De verloren Baba komt ondertussen in contact met Alima, een jong meisje dat recent doof geworden is, en haar broer Noah. Ook zij krijgen het aan de stok met de geheime organisatie van Cordelia. Naast de Baba Yega’s, spelen onder andere Barbara Sarafian, Rik Verheye, Tom Audenaert, Joke Devynck, Ludo Hoogmartens, Stefaan Degand en Sam Louwyck mee in de film.

Schrijversduo De Gebroeders Van Ostade (ex-School is Cool) zorgde voor het verhaal. Broer Andrew, die ook in de film meespeelt, kennen we van de tv-serie DE16 en van Jan Fabres’ laatste theatervoorstellingen. Broer Michael, eveneens regisseur van de film, won in 2012 een VAF WILDCARD voor fictie waarmee hij zich samen met zijn broer in jeugdfilm specialiseerde. Niet alleen voor Baba Yega, maar ook voor producenten Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd van het productiehuis Geronimo is het de eerste langspeelfilm. Het productiehuis is vooral bekend van Helden Van Hier op VTM en de Emmy-genomineerde programma’s Flying Doctors, Missie Mosango en Soundtrack.

De film kwam tot stand met steun van onder andere Screen Flanders, VTM, Kinepolis Film Distribution en Telenet, en wordt vanaf 28 maart 2018 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). Iets later volgt er ook een stripboek.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 februari 2018 /