Andrea Croonenberghs na Flikken terug op tv met gastrol in Familie

Andrea Croonenberghs keert na Flikken terug op tv met een gastrol in Familie. In de voorbije jaren was ze vooral in het theater te zien. Maar vanaf 17 januari kan tv-kijkend Vlaanderen (en de Nederlandse kijkers via de app) weer even van haar genieten. Andrea maakt dan haar intrede in Familie (VTM) als femme fatale Griet Macharis, een klassevolle en ondernemende vrouw die op een mode-event kennismaakt met Guido Van den Bossche (Vincent Banic).

“Ik was aangenaam verrast toen ik de vraag kreeg om in Familie mee te spelen”, klinkt het bij Andrea. “Het personage dat ik speel staat ver af van wie ik ben, dus dat is sowieso interessant. Ik kwam terecht in een warm bad van mensen die graag en zeer professioneel samenwerken waardoor de sfeer op de set heel fijn aanvoelde en ik me meteen ‘thuis’ voelde. Deze gastrol is in eerste instantie beperkt in tijd, maar wat mij betreft voor verlenging vatbaar.”

Griets kennismaking met Guido zal de komende weken stof zijn voor een meeslepende verhaallijn. Als enige dochter van een rijke industrieel groeide ze op in een welvarend gezin. Ze rijdt met de nieuwste auto’s, draagt de duurste handtassen en koopt kledij van bekende ontwerpers. Hoewel ze het dus financieel niet meer nodig heeft, runt Griet nu een succesvol modellen- en reclamebureau. In Familie zal al snel duidelijk worden dat als Griet haar zinnen op iets zet, ze er alles aan doet om het te krijgen…

Niet alleen Andrea Croonenberghs doet deze week haar intrede in Familie. Op dinsdag 16 januari 2018 keren ook Trudy (Silvia Claes) en Bart (Chris Van Tongelen) terug uit Amerika. Zij brengen een nieuwe Jelle mee, die voortaan vertolkt wordt door acteur Felix Jamaels. Felix volgt al 8 jaar Voordracht, Drama en Toneel aan de muziekacademie en figureerde in een aantal tv-reeksen, waaronder De Buurtpolitie.

“Ik heb veel hobby’s, maar het allerleukste vind ik toch toneelspelen”, klinkt het. “En dan vooral theater en televisie. Dat ik nu in de huid mag kruipen van Jelle is gewoon geweldig. Hij keert met Bart en Trudy terug uit Amerika: de start van een boeiende verhaallijn. Familie is de perfecte leerschool om te groeien als acteur. Acteren is een droom en die droom wil ik zo veel mogelijk uitoefenen.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 januari 2018 /