Salamander 2: de jacht gaat voort…

Salamander 2′: een nieuw bloedstollend verhaal. De jacht op Salamander gaat voort… Politie-inspecteur Gerardi ontdekt een samenzwering op het allerhoogste niveau die draait rond het bezit van diamantmijnen. Precies vijf jaar nadat Eén de bijzonder gesmaakte eerste reeks van Salamander op de kijker losliet, start morgen op 7 januari het langverwachte tweede seizoen. Dat wordt 10 weken genieten!

Ook in dit nieuwe thrillerverhaal speelt hoofdinspecteur Paul Gerardi de hoofdrol en raakt hij betrokken bij een complot op het allerhoogste niveau. Dit keer draait de samenzwering rond het bezit van diamantmijnen. Gerardi is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is en start een onderzoek. Maar zo zet hij zijn leven en dat van zijn dochter op het spel.

Salamander 2 kan rekenen op een getalenteerde cast met opnieuw Filip Peeters in de rol van hoofdinspecteur Gerardi. Daarnaast keren ook Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug, en is er een glansrol voor Violet Braeckman, die in het eerste seizoen debuteerde als Gerardi’s dochter. Ook de ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist, Frank Van Mechelen als regisseur, Lou Berghmans als DOP/cameraman en Eric Wirix als producent.

De eerste reeks van Salamander hield in het voorjaar van 2013 twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd en werd verkocht aan meer dan dertig landen. Salamander was ook de eerste Vlaamse reeks die te zien was op BBC en Netflix. Daarnaast is-ie nu op Videoland te zien. Iedere maandag gaat hier de nieuwste aflevering online. En natuurlijk is seizoen 1 hier ook nog steeds te bewonderen.

Salamander 2 is een reeks van Skyline Entertainment voor Eén, in co-productie met Gardner and Domm en Beta Film, mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie en met de steun van het VAF/Mediafonds en de Tax Sheltermaatregel van de federale overheid.

Salamander 2, elke zondag vanaf 7 januari om 21.35 uur op Eén.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

6 januari 2018 /