Spitsbroers in Nederland kijken

Wanneer wordt Spitsbroers 2 in Nederland uitgezonden? Het is een vraag die veel voorbij kwam toen de populaire VTM-reeks in België weer van start ging in september 2017. Anno 2020 hebben Nederlandse kijkers geluk. Ze kunnen van Spitsbroers genieten op Videoland én kijken via VTM Go.

Videoland en VTM GO

Beide seizoenen van deze serie over de broers Dennis en Alan Moerman zijn via Videoland te bekijken. Op VTM GO kun je het eerste seizoen van Spitsbroers wel volledig bekijken. Seizoen 2 telt op 9 april 2020 (als ik dit bericht bijwerk) 3 afleveringen. Als ik het goed zie, worden iedere woensdag de afleveringen toegevoegd.

Fox

Het tweede seizoen van de populaire reeks met Oscar Willems, Joren Seldeslachts, Louis Talpe, Lynn Van Royen, Kris Cuppens, Viv Van Dingenen en Manuel Broekman was in september 2017 op tv. Toen was er sprake dat Fox de reeks naar Nederland zou brengen. VTM antwoordde op Facebook namelijk dat zij de uitzendrechten hadden aangekocht voor Nederland, maar een precieze startdatum was niet bekend.

Geen uitzenddatum

VlaamsKijken is destijds op onderzoek uitgegaan en heeft contact opgenomen met Fox. De woordvoerder bevestigt inderdaad dat ze de uitzendrechten van Spitsbroers hebben voor Nederland. Helaas heeft hij op 28 augustus 2017 over de uitzenddatum nog geen goed nieuws. Er zijn namelijk (nog) geen concrete plannen om de serie (opnieuw) uit te gaan zenden. Als ze dat wel doen, dan zullen ze dat via hun social media kanalen laten weten.

VTM Go

Natuurlijk heb ik doorgegeven dat er heel veel Nederlandse kijkers echt zitten te wachten op dit tweede seizoen. En dat er vanavond waarschijnlijk heel wat mensen gaan inschakelen via VTM GO (dat ga ik zelf ook doen). Ik heb hem de link gestuurd naar de discussies en alle vragen. Wie weet doen ze iets met die informatie en besluiten ze om de serie (snel) uit te zenden op Fox.

Het eerste seizoen van Spitsbroers heeft Fox ook uitgezonden. Dat duurde toen helemaal niet zo lang. Anno 2020 vraag ik me af of Fox het tweede seizoen van de reeks eigenlijk ook uitgezonden heeft. Volgens mij niet…

Wat nog wel leuk om te melden is: Joren Seldeslachts en Lynn Van Royen zijn elkaar na Spitsbroers nog in verschillende series tegen gekomen, bijvoorbeeld in The Team en Beau Séjour.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 september 2017 /