Wim Opbrouck vanavond in Alleen Elvis

Wim Opbrouck is vanavond te zien in Alleen Elvis. Hij gaat anderhalf uur in gesprek met Thomas Vanderveken. Aan de hand van zelfgekozen beeldfragmenten praat Opbrouck over zijn leven en werk.

“Ik heb nog altijd de grote neiging om een zaal te doen lachen. Maar ik vind stilte soms nog de grootste beloning voor een toneelspeler.”

Wie Wim Opbrouck zegt, begint spontaan te glimlachen. De Vlaamse acteur staat synoniem voor een aantal rollen en sketches die in ons collectieve televisiegeheugen zijn gegrift: als Franky Loosveld in Het Eiland, als lesgever van het nieuwe besturingssysteem Rute 98 (‘Keerekeweere’) of als verontwaardigde inwoner van Bavikhove in In de gloria.

Maar Wim Opbrouck heeft niet altijd de zotskap op. Op de planken van NTGent zien we hem in rollen die diep in het vlees snijden. Twee keer werd hij genomineerd voor de prestigieuze Louis d’Or: voor zijn vertolkingen in De asielzoeker en Tartuffe. Van 2010 tot 2015 nam hij de artistieke leiding van NTGent voor zijn rekening, maar de lokroep van het podium was altijd sterker. Als acteur of als muzikant met zijn feestorkest De Dolfijntjes: spelen is wat Wim Opbrouck doet, want “de kunst is ons harnas tegen de barbaren”.

Zaterdag 26 november om 22.00 u op Canvas. 

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

26 november 2016 /