Holland-België: De comedyclash der Lage Landen

Sinds de Belgische revolutie is de strijd niet zo hevig geweest. In de speciale uitzending Holland-België gaan twee comedyteams alle vooroordelen en verschillen die er zijn tussen de Hollanders en de Belgen te lijf.

Jonas Van Geel: De strijd tussen een driegangenlunch en snel-ff-een-kroket-uit-de-muur … nou nou!

Jonas Van Geel en actrice Wendy van Dijk bewaken de grens tussen beide landen en die van het fatsoen, want zij houden de twee teams uit elkaar. Team België wordt geleid door Philippe Geubels, en hij wist Sven De Ridder en Ruth Beeckmans in te lijven. Voor Nederland komen Jandino Asporaat, Ruben Nicolai en Jan Jaap van der Wal uit.

Sven de Ridder: Wat is nu in godsnaam een pikketannesie?

In Holland-België worden de verschillen tussen Hollanders en Belgen op hilarische wijze duidelijk. Wat weten de teams van elkaars landen en vooral, waar blinken ze zelf in uit? Waar komt het vooroordeel vandaan dat Belgen dom zijn en Nederlanders zo gierig? En waarom verzieken de Nederlanders alles wat ze eten met pindasaus?

Wendy Van Dijk: “Niets zo irritant als Nederlanders op je vakantie tegenkomen! Afdingen! Luid roepen naar de obers! Ik schaam me echt kapot soms.”

Jan Jaap van der Wal: “Wat geven Belgen bij een geboorte? Een DNA-test!”

Belgen op straat geven een antwoord op de vraag welke Nederlander pertinent de toegang tot België moet worden ontzegd en Nederlanders vertellen wie zijn de minst sympathieke Belg vinden. Een spannende laatste ronde, bepaalt uiteindelijk wie wint.

Zaterdag 8 oktober om 19.50 bij VTM.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

7 oktober 2016 /