Professor T. scoort ook in het buitenland

Professor T. scoort ook in het buitenland. Terwijl zondagavond op Eén het tweede seizoen van de populaire Vlaamse crimi-reeks al aan de zesde aflevering toe is, bouwt de eigenzinnige professor ook aan een indrukwekkend internationaal parcours. Zo is de originele versie al verkocht aan Nederland en Australië. In Duitsland en Frankrijk kiezen ze voor een remake. Het Franse TF1 en Duitse ZDF hebben alles uit de kast gehaald om de remake-rechten te verwerven.

Over de uitzendrechten wordt momenteel ook nog onderhandeld met verschillende andere landen. De distributie is in handen van het Duitse Beta Film dat eerder al de Vlaamse reeks Salamander, eveneens een productie van Skyline Entertainment, in meer dan dertig landen op de buis bracht.

Skyline Entertainment zal op vraag van ZDF zélf de Duitse versie produceren, in samenwerking met het productiehuis Rowboat uit Keulen. Met acteur Matthias Matschke als Professor Jasper ‘T.’ Thielheim, in een regie van Thomas Jahn en met een voornamelijk Vlaamse productieploeg onder leiding van producent Eric Wirix, worden vanaf 28 september de eerste vier afleveringen ingeblikt. Het gros van de binnen- en buitenopnamen zullen in en rond Antwerpen gebeuren, aangevuld met buitenopnamen in Duitsland.

In Frankrijk is de productie al gestart. VeMa Productions draait in de buurt van Nantes een eerste reeks van 6 afleveringen voor TF1, één van de grootste commerciële tv-omroepen van Europa. Acteur Mathieu Bison speelt Julien ‘T.’ Tardieu. TF1 wil de geniale professor al in het voorjaar van 2017 loslaten op het Franse publiek.

Koen De Bouw kijkt erg uit naar beide versies. ‘”De eigenzinnige Professor T. vorm geven was één van de grotere uitdagingen in mijn carrière, dus uiteraard ben ik zeer benieuwd hoe mijn Duitse en Franse collega’s de professor gaan neerzetten”, aldus de Vlaamse topacteur. “Al ben ik natuurlijk vooral blij dat onze eigen Vlaamse reeks internationaal zo goed ontvangen wordt.

Professor T. is bedacht door Paul Piedfort (De Hel van Tanger, Aspe) voor één (VRT). Regisseurs van reeks 2 zijn Indra Siera (Oud België), en Gijs Polspoel (Red Sonja). De Vlaamse reeks wordt gerealiseerd in samenwerking met de stad Antwerpen en de Universiteit Antwerpen. De opnamen voor seizoen 3 zijn momenteel aan de gang. Skyline Entertainment is een dochteronderneming van deMENSEN.

Bekijk Professor T. op DVD.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 oktober 2016 /