Schietpartij in Cordon: wie overleeft de uitbraakpoging?

Sluipschutters, zware machinegeweren, kogels die om de oren vliegen en ontploffingen. Maandag zitten er in Cordon een naar Vlaamse normen ongeziene actiesequens. Een kwartier lang daveren de Antwerpse Scheldekaaien op hun grondvesten als een geplande eerste evacuatie van het transitkamp uitmondt in een lange, chaotische schietpartij tussen de politie en ontevreden burgers die het cordon niet uit mogen. De scène eindigt met een bloedbad.

Dagenlang is aan de actiescène gefilmd op drie verschillend locaties: de kaaien zelf, het transitkamp van containers (dat voor de opnamen in de haven stond) en de Antwerpse Pacificatiestraat waar de torenhoge containermuur staat die de besmette wijk afsluit. Sommige takes moesten dan ook nog in het grootste geheim verlopen omdat er in de schietpartij ook vaste personages sterven, en de productie geen spoilers wou.

In aflevering 5 zit ook een glansrol voor Nabil Mallat als militair Idriss, de ex-blauwhelm die in de voorbije afleveringen het verval en de onveiligheid in het cordon ziet toenemen, maar zijn moeder beloofd had om niet naar de wapens te grijpen. Wanneer Idriss echter te weten komt dat een crimineel Jana na een eerste verkrachtingspoging opnieuw lastig valt, kan hij niet anders dan haar beschermen.

Aflevering 5 op maandag 3 oktober 2016 om 21.40 bij VTM.

Nu op dvd:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 oktober 2016 /