Opnames De Dag starten in het najaar

Opnames van De Dag – het fictie-project van Jonas Geirnaert (die wij in Nederland kennen van Kabouter Wesley) en zijn vriendin Julie Mahieu – starten dit najaar. In 2018 moet deze serie te zien zijn op VIER. Deze zender zet de komende tv-seizoenen echt in op Vlaamse fictie.

De Dag is al in 2014 aangekondigd, maar er is nog niet zo heel veel over te vinden online. In een persbericht van begin juli kondigt vier aan dat de opnames van De Dag dit najaar van start gaan. In de aanloop daar naar toe verwacht ik dat er meer informatie over de cast naar buiten wordt gebracht.

Wat voor serie het gaat worden? In de pitch voor het Vlaams Mediafonds, waarbij Geirnaert voor De Dag 25.000 euro scenariosteun heeft gekregen, wordt het verhaal op veelbelovende wijze gepresenteerd. “Een minutieus voorbereide gijzeling in een bankkantoor verloopt niet volgens de regels van het spel. Vriendschappen en mensenlevens worden in de weegschaal gegooid. Elke aflevering van de reeks vertelt een deel van de dag opnieuw, door de ogen van telkens andere personages.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 september 2016 /