Opnames De Dag starten in het najaar

Opnames van De Dag – het fictie-project van Jonas Geirnaert (die wij in Nederland kennen van Kabouter Wesley) en zijn vriendin Julie Mahieu – starten dit najaar. In 2018 moet deze serie te zien zijn op VIER. Deze zender zet de komende tv-seizoenen echt in op Vlaamse fictie.

De Dag is al in 2014 aangekondigd, maar er is nog niet zo heel veel over te vinden online. In een persbericht van begin juli kondigt vier aan dat de opnames van De Dag dit najaar van start gaan. In de aanloop daar naar toe verwacht ik dat er meer informatie over de cast naar buiten wordt gebracht.

Wat voor serie het gaat worden? In de pitch voor het Vlaams Mediafonds, waarbij Geirnaert voor De Dag 25.000 euro scenariosteun heeft gekregen, wordt het verhaal op veelbelovende wijze gepresenteerd. “Een minutieus voorbereide gijzeling in een bankkantoor verloopt niet volgens de regels van het spel. Vriendschappen en mensenlevens worden in de weegschaal gegooid. Elke aflevering van de reeks vertelt een deel van de dag opnieuw, door de ogen van telkens andere personages.”

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

2 september 2016 /