Salamander (2013) krijgt tweede seizoen

Salamander is één van die Vlaamse series die mij meteen in zijn macht had. In het voorjaar van 2013 zat ik dan ook aan de buis gekluisterd. En ik was niet de enige, want twaalf weken lang keken er gemiddeld 1,4 miljoen kijkers! Wat een goed nieuws is het dan ook dat er een tweede seizoen aan komt. De opnames zijn in april al van start gegaan en lopen nog zeker tot eind oktober. Daarna moeten we nog wel even geduld hebben, want Eén meldt dat de serie die ze in samenwerking met Skyline Entertainment maken op z’n vroegst in 2018 wordt verwacht.

Salamander wist ook in het buitenland te scoren. Het kan zijn dat je ‘m om Eén gemist hebt, maar dat je ‘m bijvoorbeeld via RTL Crime of NPO1 hebt gezien. Salamander is hier namelijk ook uitgezonden, net als BBC Four. In een dertigtal andere landen is de serie ook aangekocht. Hij is ook verkocht aan een dertigtal landen. Netflix USA heeft de reeks als eerste Vlaamse reeks aangekocht.

Het uitgangspunt van de eerste reeks is de kraak van de kluizen van een select maar strategisch groepje machtshebbers. De gedupeerden besluiten te zwijgen om de rust te bewaren, maar dat mislukt wanneer politie-inspecteur Paul Geraaid (Filip Peeters) het misdrijf toevallig op het spoor komt. Wat volgt, is een meeslepende thriller die de kijkers wekenlang op het puntje van hun stoel hield.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

30 augustus 2016 /