Matteo Simoni speelt Jan de Lichte, Stef Aerts zijn kompaan Tincke

Matteo Simoni speelt Jan de Lichte in de ‘De Bende van Jan de Lichte’, een historische avonturenreeks over de struikrover die midden 18de eeuw opereerde in Aalst en omgeving. Stef Aerts heeft de rol van zijn kompaan Tincke in de wacht gesleept. De opnames van deze VTM-reeks starten in het najaar van 2016.

Jan de Lichte was actief in en rond Aalst in het midden van de 18de eeuw. In de overlevering, en vooral in de roman van Louis Paul Boon die aan de basis ligt van de reeks, werd hij een Robin Hoodfiguur die het opnam voor de armen, en de Oostenrijkse en Franse bezettingslegers het leven zuur maakte.

“Jan de Lichte is een fascinerende, historische figuur die balanceert op het randje tussen goed en slecht. Hij was een bandiet, maar ook een idealist en anarchist. Een vrijheidsstrijder. Het is voor mij een zeer grote uitdaging om gestalte te mogen geven aan deze volksheld”, aldus hoofdrolspeler Matteo Simoni

VTM en productiehuis Menuet trokken voor de regie van deze grote productie topnamen aan zoals Robin Pront (wereldwijd bejubeld voor ‘D’Ardennen’), Pieter Van Hees (‘Waste Land’, ‘Chaussée D’Amour’) en Maarten Moerkerke (‘Deadline 14/10’ en ‘Coppers’). Producent van de reeks is Dirk Impens, de man die Oscarnominaties binnenhaalde voor ‘Daens’ en ‘The Broken Circle Breakdown’, en eerder ook al voor VTM-reeksen afleverde zoals ‘Zuidflank’ en ‘Coppers’. De reeks van tien afleveringen is geschreven door Benjamin Sprengers (‘Conny & Clyde’, ‘Beau Séjour’) en Christophe Dirickx, scenarist van onder andere ‘Manneken Pis’ en ‘De Helaasheid der Dingen’.

‘De Bende van Jan de Lichte’ is een coproductie van VTM en Proximus.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

20 juni 2016 /