De Premier (Koen De Bouw) nieuwe film Erik Van Looy

depremier_koendebouw_erikvanlooy
De Premier is de nieuwe film van Erik Van Looy. De hoofdrol wordt gespeeld door Koen De Bouw. De opnames starten op 21 maart. In deze film wordt de Belgische eerste minister ontvoerd. Hij zal weer worden vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon die hij later die dag tijdens een exclusief gesprek zal ontmoeten, vermoordt.

De Premier ontmoet op die dag niet zomaar iemand… Het is namelijk de president van de Verenigde Staten. Van Looy heeft het script voor deze film geschreven met Carl Joos, met wie hij eerder ook al samenwerkte voor het scenario van De Zaak Alzheimer (één van de films die nog steeds bovenaan in mijn top vijf staat).

Van Looy zegt het volgende over de film. “Mijn vorige films De Zaak Alzheimer en Loft waren spannende emotionele rollercoasters en dit gaat nog verder. Van de eerste tot de laatste minuut moet de premier genadeloze hindernissen en straffe plotwendingen trotseren, terwijl zijn leven en dat van iedereen rond hem op het spel staat. De Premier belooft spektakel en verrassingen, véél verrassingen, en ik durf nu al te zegen: dit wordt iets wat je in de Belgische cinema nog nooit hebt gezien!”

Naast Koen De Bouw worden de rollen in De Premier gespeeld door Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Stijn Van Opstal en Wim Willaert. Vanaf 26 oktober wordt de film al in de bioscopen verwacht. Kinepolis Film Distribution (KFD) verzorgt de distributie. De Premier wordt geproduceerd door FBO, in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films. De film wordt ondersteund door het VAF/Filmfonds, ScreenFlanders en de Belgische Tax Shelter voor Aduiovisuele Productie.

Erik Van Looy vertelt over De Premier

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

20 januari 2016 /