De Premier (Koen De Bouw) nieuwe film Erik Van Looy

depremier_koendebouw_erikvanlooy
De Premier is de nieuwe film van Erik Van Looy. De hoofdrol wordt gespeeld door Koen De Bouw. De opnames starten op 21 maart. In deze film wordt de Belgische eerste minister ontvoerd. Hij zal weer worden vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon die hij later die dag tijdens een exclusief gesprek zal ontmoeten, vermoordt.

De Premier ontmoet op die dag niet zomaar iemand… Het is namelijk de president van de Verenigde Staten. Van Looy heeft het script voor deze film geschreven met Carl Joos, met wie hij eerder ook al samenwerkte voor het scenario van De Zaak Alzheimer (één van de films die nog steeds bovenaan in mijn top vijf staat).

Van Looy zegt het volgende over de film. “Mijn vorige films De Zaak Alzheimer en Loft waren spannende emotionele rollercoasters en dit gaat nog verder. Van de eerste tot de laatste minuut moet de premier genadeloze hindernissen en straffe plotwendingen trotseren, terwijl zijn leven en dat van iedereen rond hem op het spel staat. De Premier belooft spektakel en verrassingen, véél verrassingen, en ik durf nu al te zegen: dit wordt iets wat je in de Belgische cinema nog nooit hebt gezien!”

Naast Koen De Bouw worden de rollen in De Premier gespeeld door Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Stijn Van Opstal en Wim Willaert. Vanaf 26 oktober wordt de film al in de bioscopen verwacht. Kinepolis Film Distribution (KFD) verzorgt de distributie. De Premier wordt geproduceerd door FBO, in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films. De film wordt ondersteund door het VAF/Filmfonds, ScreenFlanders en de Belgische Tax Shelter voor Aduiovisuele Productie.

Erik Van Looy vertelt over De Premier

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

20 januari 2016 /