Landelijke speelfilm Petit Paris gaat door

De producenten van Petit Paris de Film (in 2017 als Weg van Jou uitgekomen) hebben vandaag in Amsterdam besloten dat de film definitief in productie wordt genomen. Door de inbreng van met name regionale sponsoren, donateurs en investeerders is er een goede financiële basis gelegd om een grote speelfilm te produceren met een budget van €1,7 miljoen.

Nieuwe producent
Initiatiefnemers en coproducenten Jan Lievens en Nynke van der Ploeg hebben besloten om met een andere producent en regisseur te gaan samenwerken. De nieuwe producenten zijn Alain de Levita en Kaja Wolffers van NL Film & TV uit Amsterdam. De reden om de samenwerking met Column Film en regisseur Eddy Terstall stop te zetten is het verschil van inzicht over de inhoud van de film en de aanpak van het productieproces.

NL Film & TV is een grote toonaangevende productiemaatschappij in Nederland, gespecialiseerd in speelfilms en televisiedrama. Succesvolle speelfilms van NL Film & TV zijn onder meer De Storm en Mannenharten 1 en 2. In februari komt de film Knielen op een Bed Violen uit. Daarnaast produceren ze bekende televisieseries als Penoza, Zwarte Tulp, Spangas en Moeder ik wil bij de Revue. NL Film & TV sluit goed aan bij de inhoud en de procesaanpak zoals de initiatiefnemers die voor ogen hebben.

De uitgangspunten voor het filmproject blijven hetzelfde: het realiseren van een prachtige, grote kwaliteitsfilm met Zeeuws-Vlaanderen als verrassend decor. De doelstelling is om in Nederland en België meer dan 1 miljoen kijkers te bereiken via de bioscopen, tv en andere kanalen. De initiatiefnemers zijn er van overtuigd met NL Film & TV de juiste partner te hebben gevonden om Petit Paris tot een groot succes te maken.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

13 januari 2016 /