Safety First maakt kans op Çavaria Media Award

Safety First – The Movie maakt kans op een Çavaria Media Award. De Vlaamse belangenbehartiger van holebi’s en transgenders heeft dit vandaag bekendgemaakt. De prijs wordt op 23 januari 2016 in Gent uitgereikt aan het meest memorabele mediamoment dat het holebi- en transgenderthema op een positieve manier onder de aandacht bracht tijdens het afgelopen jaar.

Safety First – The Movie is pas vanaf vandaag in de bioscoop te zien; de makers zijn dan ook erg trots op het feit dat de film volgens kenners de juiste snaar raakt. “De makers slaagden erin om een complex proces als coming-out waarheidsgetrouw en gelaagd weer te geven zonder daarbij humor uit het oog te verliezen. Foute homomoppen worden op zo’n manier gebracht dat ze enerzijds effectief grappig zijn en anderzijds duidelijk wordt dat ze kwetsend kunnen zijn voor wie zijn seksuele geaardheid nog moet ontdekken en plaatsen”, aldus Çavaria over hun keuze voor het coming-outproces van hoofdpersonage Dirk Porrez uit Safety First – The Movie.

Bedenker en regisseur Tim Van Aelst laat weten blij en trots te zijn. “Er gaat geen week voorbij of je leest een bericht over holebi’s of transgenders die worden belachelijk gemaakt of weggepest. Er kan niet genoeg aandacht zijn voor een thema waar zelfs in onze contreien nog zoveel mensen mee worstelen.”

Safety First – The Movie is het langspeelfilmdebuut van bedenker en regisseur Tim Van Aelst. De hoofdrollen worden vertolkt door Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ben Segers, Ruth Beeckmans en Tom Van Dyck. Andere rollen zijn weggelegd voor Els Dottermans, Tom Waes en Dimitri Vegas & Like Mike. Een deel van de opnames vond plaats op Tomorrowland in Boom.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 december 2015 /