Nederlands-Vlaamse serie over watersnoodramp

Nederlands-Vlaamse serie over een watersnoodramp; hieraan werken het Vlaamse Eén en de Nederlandse omroep EO. De opnames voor de zesdelige serie ‘Als de dijken breken‘ beginnen binnenkort. Hans Herbots neemt de regie voor zijn rekening.

Producenten Johan Nijenhuis, Ingmar Menning (Joco Media) en Dirk Impens (Menuet) deden meer dan twee jaar research naar de impact van een watersnoodramp in de huidige tijd. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel, dat is een directe bedreiging voor onze kust. Een overstroming is verre van denkbeeldig. De makers van de serie hebben de gevolgen en manieren om na een dergelijke ramp in leven te blijven uitgebreid onderzocht. Die research vormt de basis van de serie.

De opnamen vinden plaats van december 2015 tot april 2016 in Nederland en België. De serie wordt in het najaar van 2016 uitgezonden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 november 2015 /