Als de dijken breken met Nederlands en Vlaamse topcast

Als de dijken breken heeft een geweldige cast met acteurs uit Nederland en België. Tom Audenaert, Tom Van Dyck, Thomas Ryckewaert en Ingrid De Vos nemen de Vlaamse hoofdrollen voor hun rekening. Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters en Bianca Krijgsman spelen de Nederlandse hoofdrollen. Voor de dramaserie Als de dijken breken werken de EO en Eén samen.

‘Als de dijken breken vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp waarin het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komt te staan wanneer de kustwering bezwijkt onder een gruwelijke storm. Miljoenen Randstedelingen slaan op de vlucht voor het water maar kunnen nergens heen als gevolg van de chaos die direct ontstaat. Kunnen de wegen het verkeer aan? En wat te doen met gevangenissen in de laaggelegen gebieden? Het centrale thema in de serie is de vraag of mensen elkaar in tijden van nood bij zullen staan of alleen oog hebben voor zichzelf.

In de zes afleveringen van 45 minuten volgen we onder andere een violist, een autohandelaar en een kind in hun zoektocht naar een veilig heenkomen nadat ze huis en haard zijn kwijtgeraakt aan de Noordzee. De serie begint als een storm de kust bedreigt. In de vijf volgende afleveringen zien we hoe miljoenen Nederlanders en Vlamingen vechten voor een veilige plek op droge bodem.

De opnamen vinden plaats van december 2015 tot april 2016 in Nederland en België. De serie wordt in najaar 2016 uitgezonden.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

23 november 2015 /