Crowdfundingcampagne voor Petit Paris De Film

De crowdfunding campagne voor de landelijke speelfilm Petit Paris (uiteindelijk in 2017 uitgekomen onder de naam Weg van Jou)  is van start gegaan. Deze grote romantische komedie speelt zich af in het hedendaagse decor van Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Iedereen die het filmproject een warm hart toedraagt kan via een donatie bijdragen aan de realisatie. Doelstelling van deze publieke campagne is om €100.000 te verzamelen.

Mensen die doneren krijgen er een unieke ervaring voor terug. Voor €75,- kan men bijvoorbeeld naar een geheel verzorgde gala-avond van de voorpremière. Ook maakt men kans op een bezoek aan de filmset. Doneren kan online via de speciale campagne website www.petitparisfilm.com en de facebookpagina van Petit Paris de Film. In een korte pitchvideo wordt het project toegelicht.

Een aparte stichting ‘Vrienden van Petit Paris’ met een onafhankelijk bestuur ziet erop toe dat het proces van de crowdfunding correct en transparant verloopt. Het bestuur van deze stichting wordt gevormd door: Jaap Hennekeij, voorzitter, Christiane de Badts en Tom du Puy.

In totaal is voor de film €1,7 mln. nodig. Driekwart van dit bedrag is al toegezegd door sponsoren, investeerders en producenten. In de tweede helft van december wordt besloten of er een ‘GO’ is voor de daadwerkelijke realisatie. Naast deze crowdfunding campagne gaat dan ook de werving van sponsoren en investeerders onverminderd door.

Doel van de film
Petit Paris wordt een grote landelijke speelfilm die zich afspeelt in Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. De film zal te zien zijn in bioscopen in heel Nederland en België. Veel mensen van buiten de regio hebben een beeld van Zeeuws-Vlaanderen dat niet klopt met de werkelijkheid. Het doel van de film is om op een originele en subtiele manier aan een groot publiek te laten zien hoe Zeeuws-Vlaanderen werkelijk is, mooi, veelzijdig en krachtig. Uit onderzoek blijkt dat promotie van een stad of regio door middel van een speelfilm of tv-serie vele malen effectiever en goedkoper is dan traditionele promotiemiddelen.

Peti Paris is uiteindelijk in 2017 uitgebracht onder de naam Weg van Jou:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

11 november 2015 /