Safety First: nominatie Gouden Roos Beste Sitcom

Safety First heeft een nominatie in de wacht gesleept voor de Gouden Roos in de categorie Beste Sitcom. De Gouden Roos is het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma’s op televisie. Uit meer dan 377 tv-inzendingen is Safety First gekozen. Ze nemen het op tegen Workaholics en Catastrophe.

Safety First is voor het eerst genomineerd voor een Gouden Roos. Seizoen 1 werd wel al gelauwerd met de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Comedy, won de Golden Intermedia Globe op het World Media Festival in Hamburg en was tevens genomineerd als beste sitcom op het BANFF World Media Festival in Canada. De kans dat productiehuis Shelter deze prijs in de wacht sleept is zeker aanwezig. WAT ALS? seizoen 2 liet in 2013 namelijk zijn twee gevreesde Britse concurrenten achter zich in de strijd.

Safety First brengt komische situatiehumor tussen security-agenten Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke), Ingrid Porrez (Ruth Beeckmans), Smos (Matteo Simoni) en Luc Turlinckx (Ben Segers). Ze blinken uit in onbekwaamheid maar vooral in een unieke vriendschap waarbij ‘Discipline, Dedication and Friendship’ centraal staan. De sitcom werd ontwikkeld, geproduceerd en geregisseerd door Tim Van Aelst van Shelter en zijn team. Na twee succesvolle seizoenen bij VTM, zijn zowel de slagzin van de 4 veiligheidsagenten als hun persoonlijke trekjes en one liners intussen parate kennis in Vlaanderen.

Bioscoopfilm
De Safety First-acteurs en –crew hebben sinds kort de opnames achter de rug van een bioscoopfilm rond de reeks. Daarin zal ook Tom Van Dyck één van de hoofdrollen in de wacht slepen. In de gelijknamige bioscoopfilm staat het Safety First-team in voor de bewaking van het wereldberoemde festival Tomorrowland. Ook de tot beste dj’s ter wereld gekroonde Dimitri Vegas & Like Mike zullen in de film een cameo spelen. De bioscooprelease is gepland op 10 december 2015, exact één dag nadat in London bekend gemaakt zal worden of het tweede seizoen van Safety First zijn nominatie als Beste Sitcom al dan niet zal weten te verzilveren.

Regisseur Tim Van Aelst: “Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit scenario niet durven bedenken : dat worden twee stressy dagen, maar wat een rollercoaster en vooral met z’n allen hier vereerd dat we genomineerd zijn én een film van de reeks mochten maken! Iedereen weet intussen dat ik evenveel waarde hecht aan een nominatie dan aan de award op zich, ook al maakt het dat natuurlijk nog mooier. Maar de timing van deze erkenning, zo kort voor de release van de film, geeft iedereen van ons team natuurlijk een ongelooflijke extra boost. De Gouden Roos is voor mij- naast een Emmy natuurlijk – één van de meest prestigieuze awards uit de tv-sector. En we hebben het geluk er al een paar in onze kast te hebben staan met vorige producties. Of Safety First 2 het zal halen van de 2 Britse concurrenten? Daar durf ik niet om wedden. Maar als ik terugblik naar WAT ALS?2, dan liggen alle mogelijkheden open.”

Prijzen
Tim Van Aelst verwijst hiermee naar de Gouden Roos voor WAT ALS?2 in 2013, waarbij de reeks zijn twee gevreesde Britse concurrenten het nakijken gaf. Safety First is voor het eerst genomineerd voor een Gouden Roos. Seizoen 1 werd wel al gelauwerd met de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Comedy, won de Golden Intermedia Globe op het World Media Festival in Hamburg en was tevens genomineerd als beste sitcom op het BANFF World Media Festival in Canada.

Ken jij Safety First nog niet? Dan is het zeker een aanrader voor op je verlanglijstje.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 november 2015 /