Tabula rasa: opnames gestart, hoofdrol Veerle Baetens

Tabula rasa is de nieuwe fictie-serie van Eén. Naar verwachting verschijnt deze meeslepende, psychologische thriller in het najaar van 2017 op tv. De opnames zijn dinsdag 13 oktober 2015 gestart. De hoofdrol wordt gespeeld door Veerle Baetens, die je misschien welken van Code 37 en The Broken Circle Breakdown. Ze is daarnaast als scenarist betrokken bij deze serie.

Tabula rasa is een meeslepende, psychologische thriller over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Er is sprake van een heuse topcast, want naast Veerle Baetens zijn er rollen voor Gene Bervoets, Tom Audenaert, Jeroen Perceval, Stijn Van Opstal, Hilde Van Mieghem, Peter Van Den Begin, Natali Broods, Lynn Van Royen en François Beukelaars.

De regie is in handen van Jonas Govaerts (Welp) en Kaat Beels (Clan, Swooni, Beau Séjour). Het idee voor de reeks is het resultaat van de samenwerking tussen twee topvrouwen, Malin-Sarah Gozin, die in het verleden hoge toppen scheerde met de reeks Clan en Connie & Clyde, en actrice Veerle Baetens (Code 37, The Broken Circle Breakdown). Ze kregen medewerking van Christophe Dirickx (van onder andere De Helaasheid der Dingen en Linkeroever) die het schrijversteam vervolledigde. Met Tabula rasa zet Veerle Baetens haar eerste stappen als scenarist.

De nieuwe Eén-reeks krijgt productiesteun van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds). Tabula rasa is een reeks van Caviar en Eén.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 oktober 2015 /