De Ridder seizoen 3 start 20 oktober op Eén

De Ridder seizoen 3 start op dinsdag 20 oktober om 21.30 uur op Eén. Deze misdaadreeks boeit mij al sinds de eerste aflevering. Clara Cleymans speelt de rol van openbaar aanklager Helena De Ridder zo overtuigend. In iedere aflevering wordt een misdaaddossier van kop tot staart onder de loep genomen. Maar daarnaast is er ook iedere keer weer sprake van één onderwerp dat als rode draad door het hele seizoen loopt. Dat gegeven zorgt er ook voor dat je niet kunt wachten tot de volgende aflevering. Steeds vraag je je weer af ‘hoe zal dat verder gaan’.

Dit seizoen wordt Helena geconfronteerd met tal van conflicten die zich afspelen in het Gentse drugsmilieu. Als gedreven substituut-procureur van het parket onderzoekt ze dertien afleveringen lang boeiende en actuele misdaden en brengt ze die voor de rechtbank. Verdovende middelen en verslaving spelen steeds een rol in de zaken die Helena op haar bureau krijgt. Van drugs tot alcohol, van gokken tot seks. Helena komt meer en meer terecht in een drugsweb van slachtoffers, dealers, gebruikers en zakenlui die grof geld verdienen met het uitbuiten van andermans zwakheden en problemen.

Alles start met de dood van een succesvolle, jonge bankierster als gevolg van een overdosis kalmeringspillen. Wat het zoveelste banale en zinloze drugsongeval lijkt, zal uitmonden in Helena’s eerste grote Assisenzaak als Openbaar Aanklager. Een dikke kluif voor Helena De Ridder, die haar leven beheerst en een constante is in de verschillende afleveringen. Andere zaken waar Helena dit seizoen haar tanden in zet zijn een gruwelijke geweldpleging op een treinbegeleider, een uiterst gewelddadige verkrachting, de onterechte internering van een massamoordenares en een achtergelaten heroïnebaby.

De Ridder: vanaf 20 oktober elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

De Ridder is een coproductie van Eén en Eyeworks, in samenwerking met het parket van Oost-Vlaanderen/Gent en de stad Gent, met de steun van de Belgische Tax Shelter en SCIO Productions.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 oktober 2015 /