Over water: meeslepend verhaal (op dvd)

Over Water vertelt het verhaal van John Beckers, een mislukte tv-ster, die dan maar een job aanneemt in het expeditiebedrijf van zijn schoonvader. John ontdekt al snel dat het havenbedrijf betrokken is bij criminele activiteiten. En het duurt niet lang voor hij daar zelf deel in gaat nemen. Over water is een reeks over een goede man die in elke situatie het noodzakelijke doet, waar dat ook toe leidt…

Het eerste seizoen van deze serie is begin 2019 uitgezonden. Over Water seizoen 2 start op zondag 12 januari 2020 om 20.50 uur op Eén. Het eerste seizoen is inmiddels op DVD beschikbaar.

Over water anno 2015

De dramareeks van Paul Baeten Gronda en Tom Lenaerts werd in het voorjaar van 2015 zo omschreven:

Elke aflevering vormt één afgerond verhaal, een gebeurtenis in de haven. De arena waarin Over Water zich afspeelt is een haven, een universele setting, een poort naar de wereld waar met elke container letterlijk een nieuw verhaal kan binnenkomen. Tegenover de grootsheid van die haven wordt de kleinheid van de spartelende mens getoond. Daarnaast wordt de reeks vooral gestuwd door een groter verhaal, een mysterie, dat zich uitspreidt over de hele reeks.

“Over water vertelt het verhaal over keuzes maken en gekozen worden, over goede bedoelingen en slechte vrienden, over gewone families met ongewone tradities. Het is een reeks over een mens van goede wil, die het allemaal zo niet bedoeld had. Maar wanneer het leven hem eenmaal op een bepaalde plaats gebracht heeft, hij er wel het beste van zal maken. Want dat is wat mensen doen. Ze passen zich aan en proberen er vervolgens het beste van te maken. Ook al zijn het criminelen. Wanneer heb je genoeg? Speel je vals als niemand ziet dat je vals speelt? Wat gebeurt er als je ambitie groter is dan je verstand?

In 2015-2016 wordt het scenario ontwikkeld. De reproductie staat gepland voor 2016. De opnames kunnen dan in 2017 plaatsvinden. Waarna we – als het goed is – in de winter van 2018-2019 van deze nieuwe dramareeks kunnen genieten.

En inderdaad wat konden we genieten van een overdonderende reeks. Er komt zelfs een tweede seizoen van Over water aan! Klik hier om alles over de reeks, de cast en de verhaallijn te lezen.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

4 juni 2015 /