Gouden K: Nachtwacht, Laura Tesoro, Campus 12 en de Helden populair

Nachtwacht, Laura Tesoro, Campus 12 en de Helden zijn populair bij Vlaamse kids, zo werd duidelijk bij de zesde editie van de Gouden K’s. In een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen verzorgde de kinderzender een spectaculaire aardshow.

Laura Tesoro ging aan de haal met twee awards: uit handen van niemand minder dan bondscoach Roberto Martinez en Frances Lefebure kreeg ze voor het tweede jaar op rij de award voor Tv-ster van het jaar. De Ketnetters bezorgden Laura een tweede award, die van Coole Chick van 2018. Nachtwacht viel ook twee maal in de prijzen, ze kregen een award voor Ketnet-serie van het jaar en Nachtwacht: De poort der zielen werd door de Ketnetters verkozen als Film van het jaar.

Campus 12 en de Helden

Campus 12 werd door de Ketnetters verkozen tot de Band van het jaar. Actrice Nina Rey, die in Campus 12 Louise Vincke speelt kreeg de Gouden K voor beste Ketnet-actrice. Ook de Helden vielen in de prijzen: Heldenland werd het Ketnet-programma van het jaar. Heldin Maureen Vanherberghen kreeg uit handen van internetfenomenen Stien Edlund en Enzo Knol de award van Ketnet-ster van het jaar.

Ook sporters doen het goed bij de Ketnetters: Nina Derwael haar gouden medaille op het WK gymnastiek levert haar een Gouden K op voor Sportmoment van het jaar. Rode Duivel Eden Hazard werd verkozen tot Grave Gast van 2018.

YouTube-fenomeen Dylan Haegens viel ook dit jaar opnieuw in de prijzen. Nadat hij in 2017 verkozen werd tot YouTube-ster kreeg hij dit jaar de award van Internetvedette van 2018. Het familieprogramma dat in 2018 de voorkeur kreeg van de Ketnetters was de Buurtpolitie. Regi won met zijn nummer ‘Ellie’ de prijs van Song van het jaar. Niels Destadsbader kreeg dan weer de Gouden K voor Muziekster van 2018.

Optreden Little Big

Skibidi werd door de Ketnetters verkozen als Hype van het jaar. Het populaire dansje komt overgewaaid uit Rusland. De bedenkers van de dansmove de Russische groep Little Big bracht een verrassingsoptreden voor een afgeladen vol Sportpaleis. Uitzinnige Ketnetters deden massaal mee met de Skibidi. Ook aanwezig voor een verrassingsoptreden was Baba Yega, de dansgroep die in 2016 Belgium’s Got Talent won en een hype is onder de Ketnetters.

Binnenkort krijgen Helden Maureen, Sieg, Nico en Dempsey het gezelschap van 4 extra Helden. Tijdens Het Gala van de Gouden K’s deden ze wat ze het allerliefst doen: een feestje bouwen, samen met de Ketnetters. Op het anthem Blah Blah Blah ging het dak eraf.

En ook nog dit…
De show werd gevuld met heel wat optredens zo brachten onder meer de cast van Ketnet Musical hun nummer ‘Weg Troep (de cd is al te bestellen)’, Laura Tesoro het nummer ‘Mutual’, Campus 12 het nummer ‘Only Human’, Alvaro Soler het nummer La Cintura en Regi bracht tenslotte de Song van het jaar: ‘Ellie’.

Een overzicht van de winnaars van Gouden K

De uitzending van Het Gala van de Gouden K’s is te bekijken met VGT op woensdag 30 januari omstreeks 13.30 uur

Foto’s: (c) – VRT – Jokko – Gala van de Gouden K’s (hier en op Pinterest Vlaams Kijken)

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

28 januari 2019 /