Frances Lefebure maakt Forever Young voor Vier

Frances Lefebure maakt Forever Young voor Vier. Dit is de Vlaamse bewerking van de Nederlandse succes documentairereeks Break Free van BNNVARA en Skyhigh TV. Dit programma is later dit voorjaar te zien.

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ze worden enkel nog een naam op de voorpagina van de krant, met hun leeftijd tussen haakjes, maar zelden lees je wie ze écht waren. Wat ze betekenden voor hun familie en vrienden. Wat die reis deed met hen en wat het leven voor hen de moeite waard maakte. Hun familie blijft met even grote vragen achter: wat is er gebeurd tijdens die laatste dagen? En vooral: was hun zoon, dochter, broer of zus gelukkig op dat fatale moment?

In Forever Young reist Frances Lefebure die jongeren achterna. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt Frances die laatste reis opnieuw, en onderweg houden ze de warme herinneringen aan aan dat veel te korte leven springlevend. Pakkende portretten over jonge helden die zoveel meer waren dan ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’. Een indrukwekkend programma voor de dame die we als actrice in bijvoorbeeld Spitsbroers en Amigo’s zagen.

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

22 januari 2019 /