Nieuwe Tik Tak afleveringen dit najaar op Ketnet Junior

Nieuwe Tik Tak afleveringen dit najaar op Ketnet Junior! Dat vertelde Inge Bollens bij Debecker op Radio 1. Inge is de kleindochter van de bedenker van Tik Tak  Mil Lenssens. Ze was zelf één van de bekende Tik Tak-kindjes. De serie kwam in 1981 voor het eerst op tv. Vanaf dat moment maakt de reeks deel uit van het collectief geheugen. Niet alleen in Vlaanderen, maar ook ver daar buiten.

Je hebt ‘m misschien zelf ook wel gezien in je jeugd. Tik Tak werd namelijk ook uitgezonden in Nederland. Wat mij er van bij staat? Ik vond het altijd zo traag… Maar die herinnering heb ik dan uit de tijd dat mijn zusje nog klein was; en ik aan de oude kant was voor Tik Tak. Dat zal dus wel nergens op slaan. Als zo’n serie niet goed zou zijn, zouden ze ‘m echt niet uitzenden in bijvoorbeeld Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Ketnet Junior werkt momenteel aan een nieuwe reeks om opnieuw meerdere generaties peuters en kleuters te boeien met vertrouwde elementen zoals de schaapjes en het schaduwmannetje.

Maarten Janssen, netmanager van Ketnet, vertelt er het volgende over: “Tik Tak was geniaal in al zijn eenvoud, en blijft als concept ook tientallen jaren later nog overeind. Het is met immens veel respect voor dat origineel dat we nu werken aan nieuwe afleveringen van Tik Tak. De afwerking en beeldkwaliteit zal voldoen aan de kwaliteitsnormen van nu, maar in materialen, rubrieken en texturen willen we absoluut trouw blijven aan de oorspronkelijke versie. Op die manier zullen ook nieuwe generaties peuters en kleuters dankzij Ketnet Junior kunnen genieten van dit unieke, tijdloze programma.”

“Tik Tak was het geesteskind van mijn grootvader Mil Lenssens. Bijna 40 jaar geleden kreeg hij het idee toen hij zag hoe gefascineerd jonge kinderen keken naar de loterij trekking. Ik ben blij dat ze Tik Tak in een nieuw jasje gaan steken en dit najaar weer te zien zal zijn op televisie. Het concept van toen, maar met en voor de kinderen van nu”, vertelt Inge Bollens, die zelf als kindje ook te zien was in de serie.

Over Ketnet

Ketnet Junior is ’s ochtends te zien op het Ketnet-kanaal. En sinds het najaar van 2018 ’s middags op Canvas. En altijd digitaal via de gratis Ketnet Junior-app, KetnetJunior.be en het YouTube-kanaal van Ketnet Junior. Zo bereikt het aanbod nog meer peuters en kleuters dan voorheen en komt Ketnet Junior tegemoet aan een vraag van vele ouders. Ketnet Junior zet in op titels van eigen bodem én op maat van de ontwikkeling van de allerjongsten. Vaste waarden zijn onder andere Kaatje, Bob de Bouwer, Bumba, Uki, Biba & Loeba en Suske & Wiske Junior.

(c) – VRT – Tik Tak

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

18 januari 2019 /